De zin en onzin over het loslaten van het orgasme

“Zullen we eens de Kabbalistische methode proberen?” vroeg ik terwijl ik met het boek ‘The Kabbalah way of Sex’ zwaaide. Het was de zoveelste poging om mijn partner te enthousiasmeren om zijn orgasme te leren uitstellen. Ik was niet alleen nieuwsgierig of het waar was wat al die Tantra goeroes verkondigden, dat een man een ‘full body orgasme’ kon krijgen, het leek mij ook gewoon fijn als onze vrijpartijen niet altijd een doel hadden.
Hij keek mij vragend aan. Hoopvol vertelde ik: “Dat komt uit de Joodse traditie waarbij de vrouw in de week van haar ongesteldheid en de week erna onrein is en niet vrijt met haar partner.” “Dat is dus per maand twee weken geen seks?” rekende mijn partner snel. “No way.”
Hoe het voor mij voelde? Alsof ik z’n lolly af wilde pakken.

Een paar maanden later… Ik zal het moment nooit vergeten. Ik stond mijn tanden te poetsen en mijn partner zat in bed. Zijn juist gebroken arm op een kussen. Hij sprak de volgende legendarische woorden: “Hoe heette dat ook alweer? Die kabbala methode? Zullen we dat doen?”
Mijn hart maakte een sprongetje. Hij voelde zich niet bij machte om maar enige prestatie te leveren in bed. Hoezee, precies wat ik wilde. Tussen de lakens hoort geen prestatie thuis. Ik ontsloeg hem van alle verwachtingen in bed en weken lang was ons vrijen klein, intiem en zonder handelingen zoals pijpen, neuken en beffen. Bovenal: de energie ging nergens naar toe.

Nu, jaren later, kan ik natuurlijk niet voor hem spreken maar ik durf te zeggen dat dit moment een kentering is geweest in ons liefdesleven. Mijn partner ontdekte hoe fijn het is om in het vrijen iedere vorm van prestatie los te laten: van het hebben of vasthouden van een erectie tot de verantwoordelijkheid voor mijn en zijn orgasme. Daarvoor in de plaats kwam urenlang vrijen, zonder begin en zonder eind. Twee lichamen die veel gevoeliger zijn en een dieper contact maken. En dat orgasme? Dat is er als het er is maar het is geen doel meer. En die goeroes? Een man kan inderdaad net als een vrouw overgenomen worden door de orgastische energie (als je het orgasme als doel loslaat) en dat voelt inderdaad als en full body experience.

Nieuwsgierig? In één van onze zeven Tantric Love Meditations gaan we dieper in op overgave en de orgastische energie die daarbij vrijkomt. Meld je hier aan. https://bit.ly/verbondenvrijen
Liefs,

Mariëtte