Een feest van herkenning

Tot een jaar geleden had ik moeite met het woord Tantra. En Osho, de man uit India die Tantra naar het Westen bracht, daar moest ik al helemaal niets van weten. Mijn weerstand had te maken met alle vaagheid rondom het woord Tantra. Voor de één is Tantra het elkaar in de ogen kijken terwijl je de klank ‘Om’ zingt en voor de ander is Tantra het uitleven van al je lusten op bij voorkeur zoveel mogelijk mensen tegelijkertijd.

Mijn aversie op alles rondom Tantra veranderde toen ik het afgelopen jaar de boeken van Osho ging lezen. Het was een feest van herkenning.

Ik las het verhaal van een man die ergens in zijn twintiger jaren gevraagd werd om voor een groot publiek over liefde te spreken. In zijn toespraak sprak hij over seksualiteit. Een groot deel van de toehoorders liep de zaal uit en de organisator die Osho op het podium had uitgenodigd was boos: Hoe kan je over seksualiteit  spreken terwijl ik je heb gevraagd over liefde te spreken? 

Osho was geïntrigeerd door de hoeveelheid mensen die wegliepen toen hij het woord seks in de mond nam. Dit bevestigde wat hij dacht en waar hij nou juist over wilde spreken: Liefde begint met de impuls van levensenergie, met seksualiteit dus. Als je de seksuele energie naar het hart brengt, ontstaat liefde. Dus hoe kan je spreken over liefde zonder de bron te benoemen? Het feit dát mensen de oren daarvoor sluiten en weglopen was voor Osho het bewijs dat de wereld geen liefde zal ervaren zolang het doet alsof seksualiteit niet bestaat.

Met deze woorden heb ik Osho en wat hij oorspronkelijk heeft bedoeld om Tantra naar het westen te brengen voor eeuwig in mijn hart omsloten. Voor mij heeft seks niets te maken met uitleven of inhouden. Seksualieit is de allereerste sprankel die onstaat tussen twee mensen. Het is een aanzet om liefde te maken. Dit proces van liefde maken is een stukje magie dat ik middels de Love Rituals aan geliefden die met hun hart kunnen luisteren naar seksualiteit, wil overbrengen. De magie van liefde maken kan je namelijk niet in woorden vatten, je kan alleen de juiste voorwaarden creëren om de magie te laten ontstaan.

De Tantra Shakti Love Ritual Box gaat over het brengen van liefde in je lichaam, want alleen dan kun je je echt over geven. De Tantra Shiva Love Ritual Box gaat over het op een speelse manier verlengen van jullie liefdesspel, want alleen in tijd en ruimte ontstaat overgave en aanwezigheid. 

Wil je een persoonlijk advies over hoe je ook in jouw relatie liefde kan maken? Stuur mij dan een bericht waarin je met mij deelt waarop jullie geïnspireerd willen worden. Iedere dag liefdestips? Volg mij dan op @loverituals.nl.