Over de essentie van delen…

Waarom is het delen met woorden zo belangrijk in een intieme relatie?

Als je vanuit energetisch perspectief kijkt staat de vrouw symbool voor de ruimte waar energie verzameld wordt. Voor dit proces van verzamelen geldt een basisvoorwaarde: veiligheid. Een vrouw voelt zich het meest veilig, bekend, in haar hart. Voor een vrouw is het delen met woorden dan ook een manier om op hart-niveau gemakkelijk te worden met iemand of een situatie. ‘Eerst kletsen, dan vrijen…’ is dan ook vaak wat mannen horen.

Zodra de vrouw zich gemakkelijk voelt, voelt ze zich veilig en begint ze met het verzamelen van energie. Heb je wel eens een broedse kip op haar nest gezien? Daar kun je het goed mee vergelijken. Naar gelang het aantal eieren dat de kip onder zich verzameld, vergroot ze haar verenpak, ze maakt zich wel twee tot drie keer zo groot en ook qua kleur is zij glans- en kleurrijker dan ooit. Ze straalt!

Allereerst geeft het de vrouw dus veiligheid op het moment dat er op hart-niveau wordt gedeeld. De focus van haar man op haar, die onvoorwaardelijk naar haar woordenstroom luistert, zonder te reageren of meteen met oplossingen te komen, geeft haar nóg meer veiligheid. Om die reden is het belangrijk dat de vrouw begint met delen.

Omgekeerd, als een vrouw merkt dat haar partner niet zijn aandacht bij haar heeft of als ze zich niet gehoord voelt, voelt ze zich onveilig en zal zij automatisch minder tot geen energie verzamelen. Dit leidt niet alleen tot vermoeidheid in de partners afzonderlijk maar er ontstaat ook relatie-moeheid. Als je geen energie hebt lijkt het leven en je relatie al snel een sleur.

Delen met woorden is dus een tool om energie te verzamelen in de ruimte tussen jou en je partner. Die tussenruimte is jullie love bubble; het nest waar jullie liefde huist. Hoeveel eieren (lees: spirituele vruchten) jullie samen verzamelen, hoe stralend de kip op haar nest zit en de intensiteit waarmee je daarvan als haan kan genieten, begint dus bij het delen van jullie harten.