Over love rituals

Het geheim van liefde maken

Het sprookje van lotus & diamant

Lotus: Zullen we liefde maken?
Diamant: Wat is dat?
Lotus: Geen idee. Ik dacht dat jij dat misschien wist?

Lotus was negen jaar toen zij deze vraag stelde. Ze had die ochtend de geur van zoete lavendel gevolgd tot aan de bron. Ze stond aan de poort van LandGoed. Een zwarte raaf had haar weggestuurd.

Raaf: Je bent hier alleen welkom met je spiegelbeeld.
Lotus: Wat is LandGoed dan voor plek?
Raaf: De magie van liefde maken vind je daar. Niemand weet het hoe en hetzij. De liefde dat ben jij!

Na dat moment was Lotus’ leven een zoektocht naar het recept van ‘liefde maken’. De geur liet haar niet meer los.

In haar tienertijd kwam Lotus er al snel achter dat seks een belangrijk, zo niet het belangrijkste, ingrediënt was om liefde te maken. En tegelijkertijd gaf haar dat ook verwarring, ze kreeg in haar seksuele ontluiking het gevoel steeds verder van liefde af te drijven.

Lotus & Diamant gingen na een pijnlijk afscheid, waarbij ze afspraken elkaar ooit weer op een zaterdag te ontmoeten, hun eigen weg. Diamant zakte de rivier af, leerde handel drijven, trouwde en stichtte een gezin. Lotus reisde de wereld over, op zoek naar mensen die haar het geheim van liefde maken konden vertellen. Zij sloot zich aan bij spirituele stromingen en hun goeroes.

Ook al leek hun leven aan de buitenkant volwaardig en avontuurlijk, toch knaagde er iets in hun hart. Dinant zocht zijn uitweg in de geheime liefde en Lotus zweefde tussen geheel onthouding en het uitleven van haar lusten.

Op een zaterdag ontmoeten Lotus & Diamant elkaar weer op hun geboortegrond in de Achterhoek. Nog even speels als toen maar ook een beetje wijzer. Vanaf dat moment lopen ze samen. Ze volgen de geur van liefde tot aan de bron. Raaf laat hen binnen de poorten van LandGoed.

Samen doorlopen Lotus & Diamant de zeven Love Bubbles op LandGoed. In iedere Love Bubble ontvangen ze een Love Ritual Box. Zo worden ze stap voor stap ingewijd in de kunst van het liefde maken.

Op deze website vind je alle Love Rituals & Gifts die Lotus & Diamant hebben ontvangen in het sprookje. Het alchemistisch pad dat Lotus & Diamant samen doorlopen is voor iedereen toegankelijk. Het enige wat je nodig hebt is de moed om jezelf te zijn en om je geliefde te zien als de spiegel van jouw ziel.

Wil je meer lezen over innerlijke alchemie? Dat kan op de website De Lotus en de Diamant van Mariëtte Sinninghe Damsté, de auteur van het sprookje.