Tantric love rETREATs

Van seks hebben naar liefde maken

In een Tantric Love Retreat dompelen wij jullie een aantal dagen en nachten onder in een bad van spelen, ervaren en verdiepen.
Wij, Mariëtte & Jalbert, zijn vanaf 2013 geliefden en begeleiden de tantrische Love Retreats samen. Ook werken we soms samen met anderen.

Meer over ons
Mariëtte is lichaamsgerichte seksuoloog en Jalbert is een ondernemende levenskunstenaar. Twee geliefden, één missie: liefdeskoppels herinneren dat seks bedoeld is om liefde te maken. Wij delen het pad dat we samen stap voor stap hebben onderzocht en doorgrond. Dit maakt onze overdracht stijl praktisch, down to earth, met humor en invoelend.
Samen zijn wij de founders van de Love Bubbles en School of Love
Zowel in onze eigen relaties als bij de koppels die wij begeleiden zien wij dat onvrede die vroeg of laat intrede doet in een liefdesrelatie, te maken heeft met het kunnen voelen van en communiceren over de wensen en grenzen rondom seks en intimiteit.

Wat wij tegen komen is dat mannen in seks veel prestatiedruk ervaren (hard en hoog houden van de penis en verwachtingen over wat goed minnaarschap is). Vrouwen beleven of seksualiteit vaak op een vrij mannelijke, piek gedreven manier, of willen de man pleasen. Hierdoor dwaal je zowel als man en als vrouw af van je natuurlijke, orgastische potentie om liefde te maken.

Wanneer je de knoop rondom seks ontwart, is seks een potentieel genezende en plezier scheppende kracht en niet meer een potentieel verstorende kracht in een liefdesrelatie.
De sleutel ligt in een nieuw begrip van het mannelijke en het vrouwelijke dat in ieder individu aanwezig is en hoe deze verschillende energieën worden uitgewisseld.
Het is een herontdekkingsreis waarbij je je geliefde opnieuw leert kennen als liefdevolle spiegel om – door het opbouwen van gevoeligheid en aanwezigheid in het lichaam – je orgastische potentieel aan te spreken.

Meer lezen en zien over ons pad van seks hebben naar liefde maken? Bekijk onze video’s op instagram: @schooloflove.nl (door ons samen), @loverituals.nl (door Mariëtte) en beluister onze podcast ‘Love Talks’ op spotify.
Meer over Mariëtte’s visie en werkwijze vind je ook op www.delotusendediamant.nl

Surrender to Bliss
11 t/m 14 mei 2023

Garden of Eden
6 t/m 9 juli 2023

Prijs: 895 euro all in per persoon

Aanmelden doe je door het kopen van het product op deze site. Voor vragen stuur ons een e-mail info@schooloflove.nl of een privé bericht via instagram @schooloflove.nl

ervaringen

“We denken nog regelmatig terug aan het retreat. Het is moeilijk te omschrijven hoe fijn het was om de verbinding met elkaar, met jullie en met de overige deelnemers te mogen ervaren.
Wat we meenemen in ons dagelijks leven: de polariteiten theorie, talking stick, massage technieken, doelloos vrijen, yoga, meditatie (en nog zoveel meer) geeft een verdieping in onze relatie op alle vlakken.
De locatie, de organisatie en de social media detox maken het plaatje compleet. We zijn echt als andere mensen uit het retreat gekomen.”

Heel hartelijk bedankt voor deze mooie ervaring en veel succes met de komende tantric love gardens.

Met lieve groet,
Patricia en Ruud


“Een welnessweekendje voor je relatie! investeer in een weekend aandacht vol elkaar; laat je professioneel meevoeren in de vertrouwde handen van Silvia , Mariëtte en Jalbert en ontdek elkaar op nieuwe manieren. Laad jezelf, elkaar en je relatie weer op door je energie op de goede plekken en in de goede richting te laten stromen. Beginner of tantra-expert? Ieders open mind en respectvolle houding creëert een sfeer van verbinding, waarin iedereen kan werken aan zijn eigen behoeften en doelstellingen. Verbinden met elkaar kost tijd, energie en aandacht en door Tantra Love Garden reserveer je tijd voor elkaar; laad je je relatie weer op en krijg je alle aandacht van en voor elkaar. Ontluikende, ontdekkende, opborrelende of meevoerende emoties, verlangens, angsten of blokkades worden kundig en discreet begeleid in een omgeving waar niets moet en alles mag.”

Marguérite & Roy

In de verhalen die wij terugkrijgen van onze gasten en ook in het begeleiden van liefdeskoppels komen wij vaak tegen dat geliefden bemerken dat er in hun relatie steeds minder tijd en ruimte is voor intimiteit en seksualiteit. De vragen die wij vaak horen zijn:

– Wij denken wel eens met weemoed terug aan de begintijd van onze relatie waar de vonken ervan afsloegen als we samen in bed lagen. Ook waren we nieuwsgierig naar elkaar en onderzoekend. Hoe kunnen we weer meer plezier en creativiteit brengen in ons vrijspel?   
– Waarom kunnen we over bijna alles makkelijk praten, maar uitgerekend niet over onze intimiteit en seksualiteit?
– Onze seksuele behoeften en wensen komen niet overeen. Hoe gaan we daarmee om zonder de ander te kwetsen? Bestaat er zoiets als ‘zin maken’? 
– Ik heb sterk het gevoel dat er meer is dan het streven naar een orgasme en die paar seksuele handelingen waar het vaak om lijkt te draaien. Jullie hebben het er ook over dat je met seks liefde kan maken. Waar beginnen we met onze ontdekkingsreis?
– Ik ben nieuwsgierig naar tantra maar tegelijkertijd voel ik angst om zomaar ergens aan te beginnen wat misschien veel gevoelens en emoties op kan roepen. Bestaat er zoiets als veilige tantra?

In de tantric Love Retreats geven wij jullie inzicht in de patronen die ervoor zorgen dat seksualiteit een struikelblok wordt én geven wij jullie handvatten om het tij te keren. Want wat je vermoedde is juist: in seksualiteit schuilt een enorm potentieel. Het is dé kracht die jullie samen heeft gebracht, die jullie samen kan laten groeien, die jullie dagelijks kan voeden en die jullie liefde vleugels geeft.
Onze retreats zitten vol speelsheid en diepgang voor stellen die elkaar willen (her)ontdekken in intimiteit en seksualiteit.
In het begin van onze liefdesrelaties slaan de vonken over en weer, we hoeven er niet veel voor te doen. We voelen ons lekker, vol energie en we kunnen de wereld aan.
Fastforward een tijdje later, dan begint het kunstwerk pas echt. We komen in dezelfde routines terecht en onze roze bril maakt plaats voor een spiegel. Onze intieme relatie is dé plek waar onze passie en levensenergie kan stromen en tegelijkertijd is het een spiegel die confronterend kan zijn.
Dan is er aandacht nodig om er samen iets van te maken, om onze intimiteit en seksualiteit levend te houden, om diepere lagen samen te onderzoeken.
De retreats zijn bedoeld om jezelf en elkaar op een bewuste en speelse manier te ontdekken.
Jullie hoeven niets te doen wat jullie niet willen. In een groep met andere stellen kun je van elkaar leren, elkaar support geven, elkaar zien en gezien worden. Veiligheid tussen geliefden en de focus op samen groeien ín de verbinding is voor ons heel belangrijk in de Love Retreats. Daarom zijn alle duo oefeningen met je eigen partner. Ook in gezamenlijke oefeningen met de groep kun je altijd voor je eigen partner kiezen.

Voor wie?
De retreats zijn voor geliefden; koppels die op onderzoek willen gaan naar elkaar, naar verdieping in de liefde en naar meer vrijheid in zichzelf.
Het gaat in onze retreats niet om ‘sex’, maar om intimiteit, speelsheid, verdieping en verbinding.

Surrender to Bliss
We gaan in deze retreat maken we contact met de liefdesstroom als pad om je in de veilige bedding van jullie verbinding te bevrijden van beperkingen.
We raken dit weekend onderwerpen aan als: Wat is overgave voor jou en wat houdt je tegen om je helemaal over te geven? Wat zijn je verlangens en hoe geef je deze vorm in jullie verbinding?
We leren dat het verlangen de brandstof is om ons over te geven, niet alleen aan elkaar maar ook aan het hele leven.
We duiken daarbij dieper in de taal van ons energetische lichaam; een lichaam dat verder reikt dan ons fysieke lichaam. Middels massage- en adem technieken maken we contact met de liefdesstroom in jullie lichaam en leren we deze stroom te gebruiken om blokkades op te heffen. Hierdoor kom je niet alleen beter in contact met jezelf maar leer je ook om in verbinding met jezelf te blijven terwijl je je verbindt met je partner.
We maken gebruik van de kracht van rituelen om liefdevol te communiceren met elkaar en om ook na de retreat de liefde in- en tussen jullie blijvend te laten stromen.

Garden of Eden
We gaan in deze retreat spelen met verschillende vormen van intimiteit, met elementen uit tantra, tao, shibari (japanse knoopkunsten) en conscious play. We hebben hiervoor een prof uitgenodigd om met ons mee te helpen in de begeleiding van deze retreat: Silvia Elisa (www.naturalbliss.nl).
De Garden of Eden is een proeftuin om te ervaren wat jullie fijn vinden. We raken dit weekend onderwerpen aan als: Waarvan ga je open? Wat maakt dat je je afsluit? Wat zijn je verlangens? Hoe wil je aangeraakt worden? Durf je jezelf helemaal te laten zien? Hoe kun je aanwezig zijn bij elkaar? Hoe communiceer je wat je lekker vindt.
We leren luisteren naar de taal en geheimen van onze lichamen.
We gebruiken verschillende manieren om aan te raken, om genot op te wekken en om ontspanning te ervaren.
We spelen met seksuele en sensuele energie, met ademhaling, met ondeugendheid, met tools als bondage touw, zweepjes, veertjes, vanuit tantrische verbinding.
We gaan geven en ontvangen, leiden en volgen.
We maken ruimte voor alles wat bovenkomt, voor nieuwe manieren van communiceren, voor terugkerende patronen in jullie relatie.
Jullie worden uitgenodigd om je eigen en elkaars ritme te vinden en te volgen.

Praktische informatie

Wanneer
Aankomst op donderdag vanaf 17.00, er is een verzorgd diner vanaf 18.00 en we starten om 19.30
Vrijdag en zaterdag is er een programma overdag en in de avond.
Op zondag sluiten we af om 16.00.

Waar
We hebben de bijzonder sfeervolle locatie New Eden tot onze beschikking, omgeven door prachtige natuur.
Een fijne woon- en eetkamer met open haard en 2-persoons kamers met eigen badkamer en toilet.
www.neweden.org
Sparjeburd 2, 
Hemrik, Nederland

Verzorging
We worden volledig verzorgd met heerlijk vegetarische maaltijden, snacks, fruit en drinken.
De gepassioneerde kok en medewerkers van New Eden zorgen voor lekker biologische en vegetarische maaltijden.
Als je dieetwensen hebt horen we dat graag bij je inschrijving.

Kamers
Voor elk koppel is er een geheel verzorgde 2 persoonskamer met eigen badkamer en toilet inclusief opgemaakte bedden en handdoeken.

Kosten
De kosten voor de retraite zijn €895,- per persoon alles inclusief

Aanmelding
Aanmelden kan door het product op deze pagina te kopen. Je ontvangt dan een bevestigingsmail met een aantal vragen die wij vooraf graag aan jullie stellen.
Mocht je vragen hebben, bijvoorbeeld of deze training voor jullie is of wat jullie kunnen verwachten, kun je contact opnemen via info@schooloflove.nl.

Covid-19
Als het nodig is kunnen we je vragen om een test te doen vlak voor de retreat, dit kan ook een serologische test (antistoffen) zijn.
Als de retraite wegens overheidsmaatregelen niet door kan gaan, ontvang je het volledige bedrag terug.

Annulering
Bij aanmelding vragen we een aanbetaling van 275 euro per persoon, 5 weken voor het retreat ontvangen we graag het restant, je ontvangt hiervoor een bericht.
Annulering >10 weken voor de retreat dan ontvang je je inschrijfgeld terug
Annulering tussen 10-2 weken voor de retreat –> omboeken mogelijk naar andere datum
Annulering < 2 weken voor de retreat –> helaas geen refund mogelijk, maar als we je plek kunnen vullen ontvang je het volledige bedrag min €50,- terug.