TANTRIC LOVE RETREATS

Samen met je partner groeien in liefde, intimiteit & seks

Over ons
Wij, Mariëtte Sinninghe Damsté en Jalbert Kuijper, zijn vanaf 2013 geliefden en begeleiden de tantrische Love Retreats samen.
Mariëtte is lichaamsgerichte seksuoloog en Jalbert is een ondernemende levenskunstenaar. Twee geliefden, één missie: liefdeskoppels herinneren dat seks bedoeld is om liefde te maken. Geïnspireerd door onze tantrische leraren Diana en Michael Richardson, meesters Osho en Barry Long en vele jaren van persoonlijk onderzoek, delen wij het pad dat we samen stap voor stap hebben onderzocht en doorgrond. Dit maakt onze overdracht stijl praktisch, down to earth, met humor, persoonlijk en invoelend.
Samen zijn wij de founders van de Love Bubbles en School of Love.

Onze visie
Zowel in onze eigen relaties als bij de koppels die wij begeleiden zien wij dat vroeg of laat onvrede intrede doet in een liefdesrelatie. Dit wordt vaak als eerste zichtbaar in de intimiteit en seksualiteit. Bijvoorbeeld: de één heeft minder zin dan de ander, er spelen verschillenden behoeften, er is prestatiedruk (bijv. hard en hoog houden van de penis en altijd zin moeten hebben) en elkaar willen pleasen.
Wij zien bij de stellen die wij begeleiden (en ook in ons eigen relatieverleden) dat de manier waarop we seks hebben de reden is dat geliefden uit elkaar groeien.

We beleven seksualiteit vaak op een vrij mechanische, piek gedreven manier met het orgasme als einddoel. Hierdoor worden onze lichamen minder gevoelig en kan er pijn ontstaan tijdens het vrijen. De liefde, die alleen gevoed wordt door gevoeligheid, verdwijnt schoorvoetend uit de intimiteit. Zonder dat we er erg in hebben dwalen we af van onze natuurlijke kracht om liefde te maken. In plaats van dat intimiteit en seks de verbinding voedt, creëert het steeds meer afstand.

Onze retreats zijn een herontdekkingsreis waarbij je je geliefde opnieuw leert kennen als liefdevolle spiegel om – door het opbouwen van gevoeligheid en aanwezigheid in het lichaam – je kracht om (samen) liefde te maken aanspreekt.
Wij geven les vanuit eigen persoonlijke ervaring, daarom zijn onze retraites exclusief voor de ontmoeting tussen man en vrouw.

Meer over ons
Instagram: @schooloflove.nl (door ons samen), @loverituals.nl (door Mariëtte) en beluister onze podcast ‘Love Talks’ op spotify. Op ons YouTube kanaal beantwoorden we vragen over liefde, intimiteit en seks. Meer over Mariëtte’s visie en werkwijze vind je ook op www.delotusendediamant.nl


THE ART OF TOUCH
Elkaar aanraken klinkt heel simpel maar écht aanwezig zijn via de aanraking bij je geliefde is nog een kunst op zich. Wij zien bij veel liefdeskoppels dat door het gebrek aan aandacht bij de aanraking, de lichamen zich niet echt openen voor de intimiteit. Dat is zonde want als je aandachtige aanraking in jullie liefdesspel brengt wordt intimiteit en seksualiteit een feestje.
In deze vierdaagse ontdek je hoe je aangeraakt wil worden en hoe je de liefdesstroom in het lichaam van je partner ‘aan kan zetten’. Dit heeft niet alleen een positief effect op jullie vrijspel maar zal ook jullie verbinding verdiepen. Wij leren je de intuïtieve massagevorm zoals wij die zelf hebben ontdekt en al jarenlang geven aan individuen en liefdeskoppels. Deze vorm maakt gebruik van de verschillen in polariteit tussen man en vrouw. Je leert de orgastische energie opbouwen in elkaars lichaam en hoe je lichaam een poort is om overgave en extase te ervaren. In de ochtend is er theorie en in de middag en avond breng je het geleerde in de praktijk. Alle massage oefeningen zijn met je eigen partner.

The Art of Touch – data
Donderdagavond 15 t/m zondagmiddag 18 februari 2024 – VOL
Donderdagavond 11 t/m zondagmiddag 14 april 2024
Donderdagavond 7 t/m zondagmiddag 10 november 2024
Zondagavond 10 t/m woensdagmiddag 13 november 2024

Prijs: 895 euro per persoon
Aanmelden doe je door een email naar administratie@schooloflove.nl te sturen. Voor vragen stuur ons een e-mail info@schooloflove.nl of een privé bericht via instagram @schooloflove.nl

THE MAKING LOVE RETREAT®
Als je verliefd bent – in de eerste weken, maanden, soms zelfs jaren – vliegen de vlinders in je buik! Je geliefde ontmoeten is spannend, opwindend en avontuurlijk. Op een gegeven moment, als het alledaagse leven binnensluipt en je samenwoont, worden ook jullie donkere dubbelgangers (schaduwkanten) zichtbaar. De liefde lijkt af te nemen en maakt regelmatig plaats voor strijd. De hartstocht gaat verloren en het gebrek aan tijd in het dagelijks leven maakt dit alles er niet gemakkelijker op. Seks? Als die er is, is het niet meer wat het geweest is. Je vraagt je af: ‘Is dit het dan? Zit er niet meer in?’
Het goede nieuws is: Yes! Heel veel meer! Op het moment dat je bereid bent om elkaar echt te leren kennen dan openbaart zich het geheim van een intieme, levendige liefdesrelatie. Liefde zonder ups and downs. Liefde zonder strijd.
Het wereldwijd unieke THE MAKING LOVE RETREAT® – ontwikkeld door onze leraren Diana en Michael Richardson – nodigt je uit om zeven dagen “tijd voor twee” te genieten en tegelijkertijd een nieuwe opleving van jullie liefde mogelijk te maken. Zeven dagen die de wereld veranderen – jouw wereld, de wereld van je relatie en ook je omgeving – dus een bijdrage aan wereldvrede…
Deze retreat, die al het leven van duizenden koppels heeft veranderd (ook dat van ons) geeft je een heel nieuw perspectief op seks en het belang ervan in de relatie. Vaak heeft ontevredenheid in de liefde zijn oorsprong in ontevredenheid over seks. Wanneer je de waarheid over seks leert kennen, kan het een potentieel genezende kracht worden in plaats van een potentieel vernietigende kracht. De sleutel hiertoe ligt in een nieuwe perceptie van de geslachtsorganen; hoe ze elkaar beïnvloeden en hoe mannelijke en vrouwelijke energie daadwerkelijk worden uitgewisseld. Dit is een herontdekking van onze extatische gevoelens in het lichaam, die altijd beschikbaar zijn als we echt aanwezig zijn. Deze unieke tantrische heroriëntatie bestaat uit dagelijkse stapsgewijze lessen naast fysieke oefeningen en uitwisselingen. Elke dag wijden we speciale meditatiemomenten aan het verkennen van de voorgestelde “Love Keys” in de privacy van je eigen slaapkamer. Dit essentiële aspect maakt het voor paren mogelijk om deze nieuwe taal in de praktijk te brengen en meteen te ervaren. Er is geen partnerruil, naaktheid of seks in de groepsruimte.

The Making Love Retreat – data
6 t/m 13 november 2024
Prijs: 1595 euro per persoon
Aanmelden doe je door een email naar administratie@schooloflove.nl te sturen. Voor vragen stuur ons een e-mail info@schooloflove.nl of een privé bericht via instagram @schooloflove.nl

De locatie
We hebben de bijzonder sfeervolle locatie New Eden tot onze beschikking, omgeven door prachtige natuur. Een fijne woon- en eetkamer met open haard en 2-persoons kamers met eigen badkamer en toilet. We worden volledig verzorgd met heerlijk vegetarische maaltijden, snacks, fruit en drinken. De gepassioneerde kok en medewerkers van New Eden zorgen voor lekker biologische en vegetarische maaltijden. Als je dieetwensen hebt horen we dat graag bij je inschrijving.

ervaringen

“Het woord ‘perfect’ was nog niet gevallen. Bij deze. De wijze waarop jullie deze retraite vorm hebben gegeven was fantastisch. Met warmte, liefde, gevoel voor details. Ik heb mij heel erg veilig gevoeld en heb jullie aanwezigheid als heel inspirerend en liefdevol ervaren. Ik ben heel dankbaar, dat ik jullie heb mogen ontmoeten. Graag Tot Ziens, zou ik willen zeggen.” – Pieter

“Sinds het retreat zijn Bernard en ik hernieuwd verliefd en in verbinding met onszelf en met elkaar. Daar zijn we heel dankbaar voor.” – Fabiënne

“We denken nog regelmatig terug aan het retreat. Het is moeilijk te omschrijven hoe fijn het was om de verbinding met elkaar, met jullie en met de overige deelnemers te mogen ervaren.
Wat we meenemen in ons dagelijks leven: de polariteiten theorie, talking stick, massage technieken, doelloos vrijen, meditatie (en nog zoveel meer) geeft een verdieping in onze relatie op alle vlakken.
De locatie, de organisatie en de social media detox maken het plaatje compleet. We zijn echt als andere mensen uit het retreat gekomen.”
– Patricia en Ruud