TANTRIC LOVE RETREATS

Samen met je partner groeien in liefde & seks

In een Tantric Love Retreat dompelen wij jullie een aantal dagen en nachten onder in een bad van spelen, ervaren en verdiepen.
Wij, Mariëtte & Jalbert, zijn vanaf 2013 geliefden en begeleiden de tantrische Love Retreats samen. Ook werken we soms samen met anderen.

Over ons
Mariëtte is lichaamsgerichte seksuoloog en Jalbert is een ondernemende levenskunstenaar. Twee geliefden, één missie: liefdeskoppels herinneren dat het leven bedoeld is om liefde te maken. Wij delen het pad dat we samen stap voor stap hebben onderzocht en doorgrond. Dit maakt onze overdracht stijl praktisch, down to earth, met humor, persoonlijk en invoelend.
Samen zijn wij de founders van de Love Bubbles en School of Love.

Onze visie
Zowel in onze eigen relaties als bij de koppels die wij begeleiden zien wij dat vroeg of laat onvrede intrede doet in een liefdesrelatie. Dit wordt vaak als eerste zichtbaar in de intimiteit en seksualiteit. Wij geloven ook dat hier de kern van het probleem zit waarom geliefden uit elkaar groeien.
Wat wij tegen komen (en zelf ook herkennen) is dat koppels in seks veel prestatiedruk ervaren (bijv. hard en hoog houden van de penis en altijd zin moeten hebben) en elkaar willen pleasen.

We beleven seksualiteit vaak op een vrij mechnische, piek gedreven manier met het orgasme als einddoel. Hierdoor worden onze lichamen minder gevoelig en kan er pijn ontstaan tijdens het vrijen. De liefde, die alleen gevoed wordt door gevoeligheid, verdwijnt schoorvoetend uit de intimiteit. Zonder dat we er erg in hebben dwalen we af van onze natuurlijke kracht om liefde te maken. In plaats van dat intimiteit en seks de verbinding voedt, creëert het steeds meer afstand.

Onze missie
Wanneer je de knoop rondom seks ontwart, is seks een potentieel genezende en plezier scheppende kracht en niet meer een potentieel verstorende kracht in een liefdesrelatie.
De sleutel ligt in een nieuw begrip van de polariteiten die de basis vormen van hoe de liefde in jou en tussen jullie stroomt. Het is een herontdekkingsreis waarbij je je geliefde opnieuw leert kennen als liefdevolle spiegel om – door het opbouwen van gevoeligheid en aanwezigheid in het lichaam – je kracht om (samen)liefde te maken aanspreekt.

Meer over ons
Meer lezen en zien over ons pad van seks hebben naar liefde maken? Bekijk onze video’s op instagram: @schooloflove.nl (door ons samen), @loverituals.nl (door Mariëtte) en beluister onze podcast ‘Love Talks’ op spotify. Meer over Mariëtte’s visie en werkwijze vind je ook op www.delotusendediamant.nl

In de tantric Love Retreats geven wij jullie inzicht in de patronen die ervoor zorgen dat seksualiteit een struikelblok wordt én geven wij jullie handvatten om het tij te keren. Want wat je vermoedde is juist: in seksualiteit schuilt een enorm potentieel. Het is dé kracht die jullie samen heeft gebracht, die jullie samen kan laten groeien, die jullie dagelijks kan voeden en die jullie liefde vleugels geeft.
Onze retreats zitten vol speelsheid en diepgang voor stellen die elkaar willen (her)ontdekken in intimiteit en seksualiteit.
In het begin van onze liefdesrelaties slaan de vonken over en weer, we hoeven er niet veel voor te doen. We voelen ons lekker, vol energie en we kunnen de wereld aan. Fast forward een tijdje later, dan begint het kunstwerk pas echt. We komen in dezelfde routines terecht en onze roze bril maakt plaats voor een spiegel. Onze intieme relatie is dé plek waar onze passie en levensenergie kan stromen en tegelijkertijd is het een spiegel die confronterend kan zijn.
Dan is er aandacht nodig om er samen iets van te maken, om onze intimiteit en seksualiteit levend te houden, om diepere lagen samen te onderzoeken. De retreats zijn bedoeld om jezelf en elkaar op een bewuste en speelse manier te ontdekken.
Jullie hoeven niets te doen wat jullie niet willen. In een groep met andere stellen kun je van elkaar leren, elkaar support geven, elkaar zien en gezien worden. Veiligheid tussen geliefden en de focus op samen groeien ín de verbinding is voor ons heel belangrijk in de Love Retreats. Ook in gezamenlijke oefeningen met de groep kun je er altijd voor kiezen om de oefening met je eigen partner te doen.

Voor wie?
De retreats zijn voor geliefden; koppels die op onderzoek willen gaan naar elkaar, naar verdieping in de liefde en naar meer vrijheid in zichzelf. Het gaat in onze retreats niet om ‘seks’, maar om intimiteit, speelsheid, verdieping en verbinding.

Garden of Eden
We gaan in deze retreat spelen met verschillende vormen van intimiteit, met elementen uit tantra, tao, shibari (japanse knoopkunsten) en conscious play. We begeleiden deze retreat samen met Silvia Elisa (www.naturalbliss.nl).
De Garden of Eden is een proeftuin om te ervaren wat jullie fijn vinden. We raken dit weekend onderwerpen aan als: Waarvan ga je open? Wat maakt dat je je afsluit? Wat zijn je verlangens? Hoe wil je aangeraakt worden? Durf je jezelf helemaal te laten zien? Hoe kun je aanwezig zijn bij elkaar? Hoe communiceer je wat je lekker vindt? We leren luisteren naar de taal en geheimen van onze lichamen. We gebruiken verschillende manieren om aan te raken, om genot op te wekken en om ontspanning te ervaren. We spelen met seksuele en sensuele energie, met ademhaling, met ondeugendheid, met tools als bondage touw, zweepjes, veertjes, vanuit tantrische verbinding. We gaan geven en ontvangen, leiden en volgen. We maken ruimte voor alles wat boven komt, voor nieuwe manieren van communiceren, voor terugkerende patronen in jullie relatie. Jullie worden uitgenodigd om je eigen en elkaars ritme te vinden en te volgen.

Praktische informatie
Aankomst op donderdag vanaf 17.00. Er is een verzorgd diner om 18.00 en we starten om 19.30. Vrijdag en zaterdag is er een programma overdag en in de avond. Op zondag sluiten we af om 16.00.

Garden of Eden
6 t/m 9 juli

Bekijk de video
https://youtu.be/wVdtXlBS59g

Prijs: 495 euro per persoon (excl. 400 euro verblijfskosten p.p.)

Aanmelden doe je door een email naar administratie@schooloflove.nl te sturen. Voor vragen stuur ons een e-mail info@schooloflove.nl of een privé bericht via instagram @schooloflove.nl

Waar
We hebben de bijzonder sfeervolle locatie New Eden tot onze beschikking, omgeven door prachtige natuur. Een fijne woon- en eetkamer met open haard en 2-persoons kamers met eigen badkamer en toilet.
www.neweden.org
Sparjeburd 2, 
Hemrik, Nederland

Verzorging
We worden volledig verzorgd met heerlijk vegetarische maaltijden, snacks, fruit en drinken. De gepassioneerde kok en medewerkers van New Eden zorgen voor lekker biologische en vegetarische maaltijden. Als je dieetwensen hebt horen we dat graag bij je inschrijving.

Kamers
Voor elk koppel is er een geheel verzorgde 2 persoonskamer met eigen badkamer en toilet inclusief opgemaakte bedden en handdoeken.

Aanmelding
Aanmelden kan per mail info@schooloflove.nl. Je ontvangt dan een bevestigingsmail met een aantal vragen die wij vooraf graag aan jullie stellen.
Mocht je vragen hebben, bijvoorbeeld of deze training voor jullie is of wat jullie kunnen verwachten, kun je ook en mail sturen. We kunnen ook een videobel afspraak inplannen.
Annulering
Bij aanmelding vragen we een aanbetaling van 275 euro per persoon, 5 weken voor het retreat ontvangen we graag het restant, je ontvangt hiervoor een bericht.
Annulering >10 weken voor de retreat dan ontvang je je inschrijfgeld terug
Annulering tussen 10-2 weken voor de retreat –> omboeken mogelijk naar andere datum. Annulering < 2 weken voor de retreat –> helaas geen refund mogelijk, maar als we je plek kunnen vullen ontvang je het volledige bedrag min €50,- terug.

ervaringen

“We denken nog regelmatig terug aan het retreat. Het is moeilijk te omschrijven hoe fijn het was om de verbinding met elkaar, met jullie en met de overige deelnemers te mogen ervaren.
Wat we meenemen in ons dagelijks leven: de polariteiten theorie, talking stick, massage technieken, doelloos vrijen, yoga, meditatie (en nog zoveel meer) geeft een verdieping in onze relatie op alle vlakken.
De locatie, de organisatie en de social media detox maken het plaatje compleet. We zijn echt als andere mensen uit het retreat gekomen.”

Heel hartelijk bedankt voor deze mooie ervaring en veel succes met de komende tantric love gardens.

Met lieve groet,
Patricia en Ruud

“Een welnessweekendje voor je relatie! investeer in een weekend aandacht vol elkaar; laat je professioneel meevoeren in de vertrouwde handen van Silvia , Mariëtte en Jalbert en ontdek elkaar op nieuwe manieren. Laad jezelf, elkaar en je relatie weer op door je energie op de goede plekken en in de goede richting te laten stromen. Beginner of tantra-expert? Ieders open mind en respectvolle houding creëert een sfeer van verbinding, waarin iedereen kan werken aan zijn eigen behoeften en doelstellingen. Verbinden met elkaar kost tijd, energie en aandacht en door Tantra Love Garden reserveer je tijd voor elkaar; laad je je relatie weer op en krijg je alle aandacht van en voor elkaar. Ontluikende, ontdekkende, opborrelende of meevoerende emoties, verlangens, angsten of blokkades worden kundig en discreet begeleid in een omgeving waar niets moet en alles mag.”

Marguérite & Roy

Dit zijn de vragen die wij vaak van liefdeskoppen ontvangen. Herken je je in een van deze vragen?

– Wij denken wel eens met weemoed terug aan de begintijd van onze relatie waar de vonken ervan afsloegen als we samen in bed lagen. Ook waren we nieuwsgierig naar elkaar en onderzoekend. Hoe kunnen we weer meer plezier en creativiteit brengen in ons vrijspel?

– Waarom kunnen we over bijna alles makkelijk praten, maar uitgerekend niet over onze intimiteit en seksualiteit?

– Onze seksuele behoeften en wensen komen niet overeen. Hoe gaan we daarmee om zonder de ander te kwetsen? Bestaat er zoiets als ‘zin maken’?

– Ik heb sterk het gevoel dat er meer is dan het streven naar een orgasme en die paar seksuele handelingen waar het vaak om lijkt te draaien. Jullie hebben het er ook over dat je met seks liefde kan maken. Waar beginnen we met onze ontdekkingsreis?

– Ik ben nieuwsgierig naar tantra maar tegelijkertijd voel ik angst om zomaar ergens aan te beginnen wat misschien veel gevoelens en emoties op kan roepen. Bestaat er zoiets als veilige tantra?