Tantric love rETREATs

Van seks hebben naar liefde maken

In een Tantric Love Retreat dompelen wij jullie een aantal dagen en nachten onder in een bad van spelen, ervaren en verdiepen.
Wij, Mariëtte & Jalbert, zijn vanaf 2013 geliefden en begeleiden de tantrische Love Retreats samen. Ook werken we soms samen met anderen.

Meer over ons
Mariëtte is lichaamsgerichte seksuoloog en Jalbert is een ondernemende levenskunstenaar. Twee geliefden, één missie: liefdeskoppels herinneren dat seks bedoeld is om liefde te maken.
Samen zijn wij de founders van de Love Bubbles en School of Love.
Zowel in onze eigen relaties als bij de koppels die wij begeleiden zien wij dat een groot deel van de onvrede die vroeg of laat intrede doet in een liefdesrelatie, te maken heeft met het kunnen voelen en communiceren over de wensen en grenzen rondom seks en intimiteit.
Wanneer je deze thema’s rondom seks ontwart en ermee leert spelen, is seks niet meer een potentieel verstorende, maar een potentieel genezende en plezier scheppende kracht in een liefdesrelatie. Op deze manier kan de liefde in een relatie groeien.
Wij delen het pad dat we samen stap voor stap hebben onderzocht en doorgrond.
Dit maakt onze overdracht stijl praktisch, down to earth, met humor en invoelend.

Zowel in onze eigen relaties als bij de koppels die wij begeleiden hebben wij ervaren dat het grootste deel van het verdriet in de liefde te maken heeft met ontevredenheid over- en verwarring rondom seks en intimiteit.

Wat wij tegen komen is dat mannen in seks veel prestatiedruk ervaren (hard en hoog houden van de penis en verwachtingen over wat goed minnaarschap is). Vrouwen beleven of seksualiteit vaak op een vrij mannelijke, piek gedreven manier, of willen de man pleasen. Hierdoor dwaal je zowel als man en als vrouw af van je natuurlijke, orgastische potentie om liefde te maken.
Wanneer je de knoop rondom seks ontwart, is seks een potentieel genezende en plezier scheppende kracht en niet meer een potentieel verstorende kracht in een liefdesrelatie.
De sleutel ligt in een nieuw begrip van het mannelijke en het vrouwelijke dat in ieder individu aanwezig is en hoe deze verschillende energieën worden uitgewisseld.
Het is een herontdekkingsreis waarbij je je geliefde opnieuw leert kennen als liefdevolle spiegel om – door het opbouwen van gevoeligheid en aanwezigheid in het lichaam – je orgastische potentieel aan te spreken.

Wij delen het pad dat we samen stap voor stap hebben onderzocht en doorgrond. Dit maakt onze overdracht stijl praktisch, down to earth, met humor en invoelend.

Veiligheid tussen geliefden en de focus op samen groeien ín de verbinding is voor ons heel belangrijk in de Love Retreats. Alle oefeningen zijn daarom in het bijzijn van je eigen partner.

Meer lezen en zien over ons pad van seks hebben naar liefde maken? Bekijk onze video’s op instagram: @schooloflove.nl (door ons samen), @loverituals.nl (door Mariëtte) en beluister onze podcast ‘Love Talks’ op spotify.
Meer over Mariëtte’s visie en werkwijze vind je ook op www.delotusendediamant.nl

A Tantric Love Retreat – Garden of Eden
13 t/m 16 oktober 2022

Prijs: 675 euro all in per persoon

Voor aanmelden en vragen stuur ons een e-mail info@schooloflove.nl of een privé bericht via instagram @schooloflove.nl

In de verhalen die wij terugkrijgen van onze gasten en ook in het begeleiden van liefdeskoppels komen wij vaak tegen dat geliefden bemerken dat er in hun relatie steeds minder tijd en ruimte is voor intimiteit en seksualiteit. De vragen die wij vaak horen zijn:

– Wij denken wel eens met weemoed terug aan de begintijd van onze relatie waar de vonken ervan afsloegen als we samen in bed lagen. Ook waren we nieuwsgierig naar elkaar en onderzoekend. Hoe kunnen we weer meer plezier en creativiteit brengen in ons vrijspel?   
– Waarom kunnen we over bijna alles makkelijk praten, maar uitgerekend niet over onze intimiteit en seksualiteit?
– Onze seksuele behoeften en wensen komen niet overeen. Hoe gaan we daarmee om zonder de ander te kwetsen? Bestaat er zoiets als ‘zin maken’? 
– Ik heb sterk het gevoel dat er meer is dan het streven naar een orgasme en die paar seksuele handelingen waar het vaak om lijkt te draaien. Jullie hebben het er ook over dat je met seks liefde kan maken. Waar beginnen we met onze ontdekkingsreis?
– Ik ben nieuwsgierig naar tantra maar tegelijkertijd voel ik angst om zomaar ergens aan te beginnen wat misschien veel gevoelens en emoties op kan roepen. Bestaat er zoiets als veilige tantra?

In de tantric Love Retreat ‘Garden of Eden’ geven wij jullie inzicht in de patronen die ervoor zorgen dat seksualiteit een struikelblok wordt én geven wij jullie handvatten om het tij te keren. Want wat je vermoedde is juist: in seksualiteit schuilt een enorm potentieel. Het is dé kracht die jullie samen heeft gebracht, die jullie samen kan laten groeien, die jullie dagelijks kan voeden en die jullie liefde vleugels geeft.

Een retreat vol speelsheid en diepgang voor stellen die elkaar willen (her)ontdekken in intimiteit en seksualiteit
In het begin van onze liefdesrelaties slaan de vonken over en weer, we hoeven er niet veel voor te doen. We voelen ons lekker, vol energie en we kunnen de wereld aan.
Fastforward een tijdje later, dan begint het kunstwerk pas echt. We komen in dezelfde routines terecht en onze roze bril maakt plaats voor een spiegel. Onze intieme relatie is dé plek waar onze passie en levensenergie kan stromen en tegelijkertijd is het een spiegel die confronterend kan zijn.
Dan is er aandacht nodig om er samen iets van te maken, om onze intimiteit en seksualiteit levend te houden, om diepere lagen samen te onderzoeken.
Dit weekend is bedoeld om jezelf en elkaar op een bewuste en speelse manier te ontdekken.
We gaan spelen met verschillende vormen van intimiteit, met elementen uit tantra, tao, shibari (japanse knoopkunsten) en conscious play.
Een proeftuin om te ervaren wat jullie fijn vinden. We raken dit weekend onderwerpen aan als: Waarvan ga je open? Wat maakt dat je je afsluit? Wat zijn je verlangens? Hoe wil je aangeraakt worden? Durf je jezelf helemaal te laten zien? Hoe kun je aanwezig zijn bij elkaar? Hoe communiceer je wat je lekker vindt.
We leren luisteren naar de taal en geheimen van onze lichamen.
We gebruiken verschillende manieren om aan te raken, om genot op te wekken en om ontspanning te ervaren.
We spelen met seksuele en sensuele energie, met ademhaling, met ondeugendheid, met tools als bondage touw, zweepjes, veertjes, vanuit tantrische verbinding.
We gaan geven en ontvangen, leiden en volgen.
We maken ruimte voor alles wat bovenkomt, voor nieuwe manieren van communiceren, voor terugkerende patronen in jullie relatie.
Jullie worden uitgenodigd om je eigen en elkaars ritme te vinden en te volgen.
Jullie hoeven dit weekend niets te doen wat jullie niet willen.
In een groep met andere stellen kun je van elkaar leren, elkaar support geven, elkaar zien en gezien worden. Omdat veiligheid tussen geliefden en de focus op groei ín jullie verbinding voor ons belangrijk zijn, zijn alle oefeningen in het bijzijn van je eigen partner.
Dit retreat is een cadeautje en een deep dive voor jullie als stel.
Wij als team gaan graag met jullie mee op reis.

Voor wie?
Dit weekend is voor geliefden; koppels die op onderzoek willen gaan naar elkaar, naar verdieping in de liefde en naar meer vrijheid in zichzelf.
Het gaat in deze retreats niet om ‘sex’, maar om intimiteit, speelsheid en verbinding.

Door wie?
Dit weekend wordt begeleid door ons, Mariëtte en Jalbert, en tantrika Silvia Elisa.
Jalbert leeft in het moment. Voelt alles, ziet alles en zorgt voor de harmonie in het geheel.
Mariëtte is de vrouw van kader en structuur. Zij voelt waar transformatie nodig is waardoor de seksuele energie kan gaan stromen. Daarnaast brengt Mariëtte mooie, diepgaande rituelen.
Silvia voegt naast haar speelse aanwezigheid, skills als shibari en ritual play toe waarmee je als liefdeskoppel de polariteiten in jezelf en elkaar kan ontdekken en verruimen. Zie ook Silvia’s website.

Praktische informatie

Wanneer
Donderdag 13 oktober tot zondag 16 oktober.
Aankomst op donderdag vanaf 17.00, er is een verzorgd diner vanaf 18.00 en we starten om 19.30
Vrijdag en zaterdag is er een programma overdag en in de avond.
Op zondag sluiten we af om 16.00.

Waar
We hebben de bijzonder sfeervolle locatie New Eden tot onze beschikking, omgeven door prachtige natuur.
Een fijne woon- en eetkamer met open haard en 2-persoons kamers met eigen badkamer en toilet.
www.neweden.org
Sparjeburd 2, 
Hemrik, Nederland

Verzorging
We worden volledig verzorgd met heerlijk vegetarische maaltijden, snacks, fruit en drinken.
De gepassioneerde kok en medewerkers van New Eden zorgen voor lekker biologische en vegetarische maaltijden.
Als je dieetwensen hebt horen we dat graag bij je inschrijving.

Kamers
Voor elk koppel is er een geheel verzorgde 2 persoonskamer met eigen badkamer en toilet inclusief opgemaakte bedden en handdoeken.

Kosten
De kosten voor de retraite zijn €675,- per persoon alles inclusief

Aanmelding
Aanmelden kan door ons een mail te sturen: info@schooloflove.nl
Mocht je vragen hebben, bijvoorbeeld of deze training voor jullie is of wat jullie kunnen verwachten, kun je contact opnemen via hetzelfde mailadres.

Covid-19
Als het nodig is kunnen we je vragen om een test te doen vlak voor de retreat, dit kan ook een serologische test (antistoffen) zijn.
Als de retraite wegens overheidsmaatregelen niet door kan gaan, ontvang je het volledige bedrag terug.

Annulering
Bij aanmelding vragen we een aanbetaling van 275 euro per persoon, 5 weken voor het retreat ontvangen we graag het restant, je ontvangt hiervoor een bericht.
Annulering >10 weken voor de retreat dan ontvang je je inschrijfgeld terug
Annulering tussen 10-2 weken voor de retreat –> omboeken mogelijk naar andere datum
Annulering < 2 weken voor de retreat –> helaas geen refund mogelijk, maar als we je plek kunnen vullen ontvang je het volledige bedrag min €50,- terug.